RESPITE PAVILION

Access and experience of outdoor environments and the encouragement of an active lifestyle, plays an important role in relation to mental illness and well-being. 

 

Commissioned as part of the Arts Strategy for the new Acute Mental Health and North Ayrshire Community Hospital campus, our Respite Pavilion provides an important place of outdoor relaxation; encouraging patients, staff and relatives to escape the wards and waiting rooms of the hospital for the open landscape of the wider campus.

Three rectangular planes, each with a circular aperture, intersect to form a pavilion arranged around a stand of birch trees. The pavilion frames views and creates a more hospitable outdoor micro-climate.  Seating is loosely dispersed, happily accommodating occupation by groups and individuals.

 

CLIENT

LOCATION

STATUS

NHS Scotland

Irvine

Completed